Menu
0728 Evente
DATA 01 March2015

Eveniment, Compendiu gastronomic

Echivocul gustului se regaseste in tentatia permanenta de a alege autenticul romanesc sau invazia preparatelor procesate iar disparitia preparatelor cu specific local precum si dezintereseul populatiei in ceea ce priveste calitatea si provenienta mancarurilor consumate afecteaza felul in care alegerile culinare....

Alegerile culinare pe care le facem zi de zi in ceea ce priveste alimentatia noastra cere discernamant, adica fler raspicat selectiv si reprezinta genul de alegere care nu rabda clementa, totul reducandu-se la un act de separare pe temei de preferinte culinare.

Evente isi invita oaspetii la expozitiile si la prezentarile de produse de tip „slow food”, un concept nou, elevat, ce imbina gustul autentic romanesc cu bucuria unei vieti sanatoase. Totul este un spectacol de arta gastronomica ce imbina armonios ingredientele unui stil de viata autentic. Curiozitatea si gustul pentru produsele traditionale au dat tonul si inspiratia acestor manifestari gastronomice, fiind completate deosebit de atmosfera locurilor alese de prezentare.

Mesajul transmis in cadrul acestor prezentari si degustari de produse este in directa consonanta cu ceea ce transpune fiecare produs: o alimentatie sanatoasa , protejarea produselor locale si nationale autentice, pastrarea retetelor traditionale si educarea simturilor gustative.

Evente te invita sa reflectezi mai mult asupra acestui paradox al consumismului culinar, bajbaind „orbeste” spre o stare de satietate inselatoare sau daca vei prefera un gust proaspat, bun, sanatos si autentic romanesc. Solutia aleasa ramane, desigur, o chestiune de gust.

Daca doresti sa fii permanent informat pe email sau sms cu privire la evenimentele tematice traditionale organizate de catre echipa noastra te invitam sa te abonezi la newsletter!

 

Newsletter

Profita de 10% reducere la urmatorul eveniment prin inscrierea la newsletter.

Oferta rapida de pret

Profita de 10% reducere la urmatorul eveniment prin
inscrierea la newsletter.


Tipul de eveniment de care esti interesat*:Campurile marcate cu * sunt obligatorii.