Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+

 

Făgărașul este o zonă aparte, doar este… o țară. De aici sunt Dorian și Anca, un tânăr și minunat cuplu ce a avut nunta în această toamnă îmbelșugată, chiar la poalele munților Făgăraşi, în comuna Ucea din judeţul Braşov. Acest eveniment organizat de Evente AD Plan a respectat tipicul zonei și ne-a demonstrat că ucenii știu să se distreze și să petreacă, cum e rânduiala în Ardeal. Cu straie populare, mese îmbelșugate și nelipsitele sârbe ardelenești, nuntașii au petrecut 3 zile și 3 nopți, ca în basme. Dorim să împărtășim și cu voi, dragi cititori, povestea lor. 

Inconjurată de munți, între Sibiu și Brașov, comuna Ucea de la poalele Făgăraşilor ascunde frumuseți nebănuite: case și poteci străvechi, biserica de pe deal, brutăria de la colț, oameni gospodari și primitori, pe drept cuvânt un loc magic în care timpul se rostogolește încet și în rânduială. 

Ȋn acest loc mirii au ales să își promită iubire și prețuire eternă în natură, chiar la Biserica de sus de pe deal, acolo unde toamna își lăsase deja mantia aurie a frunzelor iar picurii mici de ploaie cădeau pe obrajii fericiți și plini de bucurie. Tocmai acest peisaj multicolor și natura de un pitoresc aparte i-au determinat pe acești tineri să aleagă ca destinație de nuntă Ţara Făgăraşului. Ȋmbrăcați în costum tradițional cu o ușoară tentă modernă, tinerii ardeleni au lăsat în urmă piscurile înconjurate de nori și s-au îndreptat spre locația unde avea să aibe loc masa și dansul. 

Cabana Poienița din Lisa și-a întâmpinat oaspeții cum se cuvine în Ardeal, cu bucate alese și o pajiște lungă cât vezi cu ochii, chiar în mijlocul pădurii de stejari. 

Nu numai pacea și tihna ardelenească dau farmec locului, ci și rachiul, fără de care nu există masă adevărată în Transilvania. La Ucea se găsesc cele mai importante distilerii din zonă. Tata Nicu, stăpân peste cazane, a explicat, pe îndelete, arta “beutului”.

Acestea sunt povești de viață, de trimis prin lume, de dat în dar, de purtat în suflet. Nunta în Ardeal este o valoroasă carte cu poveste pe care vă invităm să o savurați şi în imagini. 

Pentru că vremurile se schimbă, timpul se rostogoleşte nebuneşte fără rost şi rânduială, iar lumea se dărâmă sub ochii noştri, în aceste condiţii nu ne rămâne decât să ne transformăm în mici activişti şi să “luptăm” pentru lucrurile bune şi frumoase în care credem, şi să ne aşezăm viaţa în spaţii cu valoare de simbol.

Acest eveniment minunat intitulat simbolic « Nuntă de basm în Ţara Făgărașului » a fost organizat de Evente AD Plan.

Mulțumim gazdelor de la Cabana Poienița (Lisa), Parohiei Ucea de Sus și în special Părintelui Alexandru, familiei Stanciu (mulțumiri din și cu suflet), designer-ului nostru florist Vladina, fotografului nostru profesionist Kmy Foto Studio, brutăriei Drăguș, familiilor minunate care le-au fost alături, sorei și cumnatului, prietenilor Ana și Mihai.  

Data evenimentului: 26 septembrie 2015