Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+

Painea de casa este o delicatesa. Fie ca esti la dieta sau nu, impatimit al gatitului sau dimpotriva, nimeni nu poate refuza o felie de paine proaspata, facuta in casa. Mirosul painii facuta in casa este incomparabil, asa ca Evente te invita la gatit. O retata simpla preluata din batrani le care o poti pregati cu usurinta.

Iata cum:

Cerne faina si sarea intr-un bol incapator, adauga apoi drojdia si lasa o gropita in mijloc adaugand treptat, in timp ce amesteci, 300ml apa calda si uleiul. Daca aluatul ti se pare uscat, mai adauga putina apa. Aseaza aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l timp de 5-10 minute. Da-i forma unei mingi si aseaza-l in tava de copt unsa cu putin ulei. Se lasa la crescut intr-un loc cald aprox. 40 de minute, pana se dubleaza ca marime. Cuptorul se preincalzeste la 220°C. Dupa ce a crescut, fa cateva crestaturi pe aluat si pune-l in cuptorul incins, unde va ramane 20-25 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa aurie. Se lasa la racit pe un gratar si se serveste cu placere 🙂