Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+

           Am descoperit prăjiturile Getei în timpul unei vacanțe în țara Făgărașului. De cum am ajuns în fața brutăriei am fost atrași de mirosul de pâine caldă pe vatră și de aroma nucilor coapte pe care o răspândeau cozonacii crescuți. Am deschis astfel ușa brutăriei de la Drăguş, un loc cald și primitor care te încântă cu delicii culinare pregătite cu ingrediente 100% naturale într-o aromă mereu de sărbătoare.

            Era vară însă mirosul cozonacilor proaspeți rumeniți și al pâinii în coajă te ducea parcă cu gândul la sărbătorile de iarnă. La brutăria de la Drăguş este mai mereu o atmosferă de sărbătoare. 

            Am savurat pe nerăsuflate câteva brânzoaice calde pudrate cu fulgi de zahăr și cu un interior delicos de brânză de vaci proaspătă cu stafide iar la plecare am primit în dar un platou plin cu prăjituri de casă, deliciul tuturor simțurilor. Cremele spumoase de vanilie și ciocolată, nucile caramelizate și blatul de biscuiți crocanți se armonizau perfect într-un decor unic care îți lăsau gură apa. Erau peste 10 sortimente de astfel de delicii culinare dichisite cu grijă pentru a crea o armonie de forme, gusturi și culori. Prăjitura Carolina, Aurora, cu mac sau ciocolată, umplutura de snikers sau biscuiți crocanți și dulci, rulada cu cocos sau prăjitura Televizor sunt numai câteva din portofoliul produselor de patiserie al Brutăriei din satul Drăguş. Nu este de mirare că satul Drăguş a fost declarat « Cel mai frumos sat » din România în anul 2014. Subliniez faptul că ingredientele 100% naturale au în componența lor untul pregătit în brutăria proprie, smântâna cremoasă lăsată de cu seară la rece, cremele pregătite în baie cu aburi și nu chimic, nucile caramelizate din producția proprie, ciocolata făcută în casă, iar ouăle, laptele și brânza se obțin de la localnicii din sat. Probabil că va întrebați cine realizează minunățiile de flori dulci pe care le găsim frumos aranjate pe prăjituri sau figurinele haioase de pe tortul copiilor. Adriana este fondatoarea acestui concept realizat în laboratorul propriu rezultând delicioasele glazuri și decorațiunile de pe prăjiturile frumos colorate.

            La final va mărturisim că vacanța din țara Făgărașului va purta întotdeauna aroma inconfundabilă a prăjiturilor de casă și mirosul pâinii calde de pe vatra țărănească.