Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+

Sâmbătă, 14 martie 2015  am petrecut românește la evenimentul marca Evente „Degustări din Ardeal” unde a avut loc lansarea și degustarea produselor tradiționale românești din Țara Făgărașului. Oaspeții prezenți s-au delectat cu produse ardelenești stropite cu vinurile de la Liliac, „The wine of Transylvania”. 

Primul popas în lungul drum al degustărilor de produse tradiționale românești organizate de către Evente a fost Transilvania, un tărâm al legendelor vii. Legendele izvorâte la gura sobei din moși strămoși povestesc despre minunatul gust autentic românesc al preparatelor de pe acest tărâm. Cheflii prezenți la acest eveniment s-au putut înfrupta cu pastramă de porc afumată la rece, ruladă de porc, jume (jumări) prăjite în propriul lor suc, cârnăciori afumați la lemn de brad, telemea de oaie în putină și murături acrite într-o saramură făcută după o rețetă veche. Pâinea de casă pe vatră coaptă la foc de lemn de stejar a fost adusă tocmai din comuna Ucea, Țara Făgărașului, iar cozonacul de Drăguş a fost adus din satul care a câștigat premiul de „Cel mai frumos sat – Drăguş 2014”.

Deliciile ardelenești au fost „stinse” cu licoarea lui Bachus, crama Liliac, asigurându-ne 4 soiuri de vin de o înaltă calitate. 

Apetitul culinar a fost întreținut cu hațegana și învârtita din Ardeal iar privirea a fost încântată de un costum popular specific comunei Ucea brodit la anul 1890, alcătuit din ie brodată, pieptăriţă, poale și crătincioare. 

Atmosfera a fost una plăcută și plină de savoare, cu preparate pregătite după rețete foarte vechi, dar care aduc în contemporaneitatea lor, gustul de altădat’.€™.

Mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment iar vouă, dragi degustători amatori care nu ne-ați trecut încă pragul, va lansăm invitația de a ne cunoaște în cadrul viitoarelor noastre evenimente tradiționale, marca Evente